Kategorie a hledání
14.3.2024

IJV

Objevujeme rozdíly mezi evropskou a jihoamerickou španělštinou: Kulturní a jazykové bohatství

Španělština je jazykem plným života a rozmanitosti, který se rozprostírá přes různé kontinenty. Mezi dvěma hlavními regionálními variantami, Evropskou a Jihoamerickou španělštinou, existuje řada jazykových, kulturních a historických rozdílů. Tyto odlišnosti vytvářejí jedinečnou paletu výrazů a odkazů, které odrážejí bohatství španělského jazyka a jeho různorodost v celosvětovém kontextu.

7.3.2024

IJV

Studium cizích jazyků: Klíč k otevření dveří do nového světa

Studium cizích jazyků není jenom o slovech a gramatice; je to cesta k otevření dveří do nového světa plného možností a překvapení. Nechte mě sdílet s vámi několik fascinujících důvodů, proč byste měli přidat studium cizího jazyka na vrchol svého seznamu priorit v tomto roce.

29.2.2024

IJV

Proč na učení cizího jazyka není nikdy pozdě: 5 důvodů, proč začít ještě dnes

Mnoho lidí si myslí, že učení cizího jazyka je činností vhodnou pouze pro mladé. Nicméně, pravda je taková, že nikdy není pozdě začít se učit nový jazyk, ať už je vám 20, 40, nebo dokonce 60 let. Učení cizího jazyka má mnoho výhod a může přinést radost a obohatit váš životní zážitek, ať už se chystáte na cesty do zahraničí, hledáte nové pracovní příležitosti nebo jen rozšiřujete své mentální schopnosti. Zde je pět důvodů, proč začít se učením cizího jazyka není nikdy pozdě.

22.2.2024

IJV

10 otázek a odpovědí - individuální kurzy

Přemýšlíte nad individuálním kurzem, ale váháte, jestli se vyplatí do něj investovat? Máme pro vás deset často kladených otázek a odpovědí, které vám s rozhodováním můžou pomoct.

21.2.2024

IJV

Jak to chodí v naší jazykové škole: Pohled zevnitř

Vítejte v naší jazykové škole Institutu jazykového vzdělávání (IJV)! Jste zvědaví, jak to vlastně chodí v naší škole? Pojďte se s námi podívat na to, co děláme a jak se staráme o naše studenty.

8.2.2024

IJV

Jak probíhá příprava individuálního kurzu: Průvodce krok za krokem

Každý student má své vlastní potřeby a cíle, a to platí i v oblasti jazykového vzdělávání. Proto nabízíme individuální kurzy, které se plně přizpůsobují potřebám každého jednotlivce. Zde je pohled na to, jak probíhá příprava individuálního kurzu v naší škole, od počáteční poptávky až po první lekci a další spolupráci.

26.1.2024

IJV

Znovu objevujeme němčinu: Je to ještě v paměti a jak začít znova?

Vzpomínáte na doby, kdy jste se s vášní učili němčinu, ale teď se ptáte sami sebe: "Je to ještě v paměti?" Ztráta jazykových dovedností je běžná, ale nezoufejte. Znovuobjevení němčiny může být zajímavou a obohacující cestou. Zde máte několik tipů, jak začít znovu.

5.1.2024

IJV

Rozhodování o dalším cizím Jazyku: Jaký vybrat po angličtině?

Angličtina je dnes de facto mezinárodním jazykem, ale učení se dalšímu cizímu jazyku může otevřít nové dveře k jazykové a kulturní bohatosti. Při rozhodování, který jazyk studovat po angličtině, je několik faktorů, které by měly hrát roli.

14.12.2023

IJV

Nadčasový Dárek: Jazykový kurz pro Rozvoj do Nového Roku

Blíží se Vánoce a s nimi otázka, co darovat svým blízkým, aby byl dar osobní, užitečný a originální. Máme pro vás skvělý tip: věnujte jim dárek, který otevře nové možnosti a přinese jim dovednost, kterou budou moci využít po celý život. Jazykový kurz je unikátním dárkem, který nejenže obohatí život obdarovaného, ale také jim umožní objevit nové kultury a komunikovat s lidmi z celého světa.

30.11.2023

IJV

Vánoční Slovní Zásoba v Angličtině: Prozkoumejte Magii Vánočních Slov

Vánoce jsou obdobím radosti, lásky a oslav. Pro mnohé z nás je to také čas, kdy se setkáváme s rodinou a přáteli, výměnou dárků a tvořením nezapomenutelných společných okamžiků. Pojďme se naučit několik klíčových slov a frází v angličtině, které nám pomohou lépe vyjádřit a sdílet radostné chvíle. Zde najdete několik výrazů, které vám mohou při této příležitosti pomoci: