Jaké seriály sledovat, když se chcete naučit anglicky?

10.3.2021
Jazykové vzdělávání

Není pochyb o tom, že sledování televizních pořadů je skvělý způsob, jak si zlepšit angličtinu. Nejen že slyšíte rodilou angličtinu, ale hlavně jinou výslovnost, jiné přízvuky, slangové výrazy. Určitě neváhejte a pomozte si titulky. Ale anglickými, ne českými :) Rozšíříte si jimi slovní zásobu a taky, jak slova uvidíte napsaná, budete si je pravděpodobně i lépe pamatovat.

Dobré je si je ale na vyšší úrovni už vypnout a soustředit se na poslech.  

>A jaké seriály vám můžou pomoct? 

  • Začátečníci - The Simpsons

Animované Simpsonovi není třeba asi představovat. Zvedněte ruku, pokud jste alespoň jeden díl tohoto seriálu založeného na životech americké rodiny neviděli v češtině. Tak si ho zkuste pustit v angličtině. 

  • Středně pokročilí - Downton Abbey

Tento seriál se stal přes noc hitem ve Velké Británii i v USA, když se před několika lety vysílal. Má skvělý scénář i obsazení. Vysílal se i u nás, ale pokud vás baví výlety do počátku 20. století, kde se britská aristokratická rodina přizpůsobuje měnícímu se světu a měnícím se společenským zvykům může být tento seriál pro vás. 

  • Pokročilí - Games of Thrones

Kdo by neslyšel o Hře o trůny? Asi nejdiskutovanějším seriálu HBO za posledních 10 let. Seriál prolíná životy konkurenčních rodin, které se snaží získat železný trůn fiktivního království. Seriál získal mnoho věrných fanoušků a nějaké fráze jako you know nothing, Jon Snow nebo winter is coming se ustálily v běžné angličtině.

Tak máte vybráno?

Obecná angličtina

když hledáte od všeho trochu
5 termínů
od 4 990,-

Autor
článku

Jaroslava Klopf

Mohlo by se hodit...