Angličtina kdykoliv a kdekoliv

4.12.2018
Jazykové vzdělávání

Pokud se rozhodnete vrhnout do studia angličtiny naplno, učíte se ve skupině, nebo navštěvujete individuální hodiny, určitě mi dáte za pravdu, že setkání jednou týdně k velkému pokroku bohužel často nevede. Na víc hodin v týdnu a domácí přípravu nemáte čas? Nezoufejte! Dnešní svět vám nabízí mnoho výhod, které jste si dříve ani neuměli představit. Nezáleží na tom, jestli patříte k milovníkům “klasické” výuky a rádi si v hodinách nebo doma otevřete učebnici, nebo se raději učíte ze zajímavých článků, které vám lektor přichystá, zajisté oceníte možnost být s angličtinou v kontaktu i mimo hodiny a to kdykoliv a kdekoliv.
V dnešní době jsme spojeni se světem neustále díky mobilnímu telefonu, tak proč ho nevyužít i k vlastnímu rozvoji? Pro chytré telefony dnes existuje celá řada aplikací k výuce angličtiny (i dalších cizích jazyků), a tak se pojďme podívat na jejich výhody.

 

Časová nenáročnost

Náš čas je dnes drahý. Vývojáři mobilních aplikací to ví, a proto jsou pro vás jednotlivá cvičení navržena tak, aby netrvala déle než pár minut.

Dostupnost

Aplikace si opravdu můžete otevřít kdekoliv a kdykoliv podle libosti a nálady (“jen” musíte být zpravidla online).

Jednoduché ovládání

Naše telefony jsou navržené pro jednoduché operace, proto většina aplikací funguje spíše na intuitivním a jednoduchém ovládání, které snadno a rychle pochopíte.

Individuální volba

Sami si zvolíte, čemu se budete věnovat - v nabídce je často gramatika, slovíčka, poslech, mluvení nebo výslovnost.

Interakce - okamžitá zpětná vazba a okamžitý výsledek

Mobilní aplikace jsou interaktivní, zpravidla se od vás očekává, že vyberete nejvhodnější odpověď. Okamžitě se pak dozvíte, zda byla vaše odpověď správná, či nikoliv a proč.

Zábava

Rychlost, akce, zajímavý kontext, okamžitá odpověď, to vše a mnohem více nás na aplikacích prostě baví.

 

Vyzkoušejte

Mnoho mobilních aplikací si dnes můžete bezplatně stáhnout do svého telefonu, a pak už nic nebrání tomu, abyste si angličtinu kdykoliv a kdekoliv podle nálady užívali. Vyzkoušejte například některou od vývojářů z British Council.

 

Autor
článku

Lucie Potužáková
Lucie Potužáková
Lucka předává své několikaleté zkušenosti s výukou našim lektorům a každý den tráví zlepšováním metodických přístupů v IJV a hledáním cest jak ještě lépe učit cizí jazyk

Mohlo by se hodit...