Jací jsou Italové a na co se připravit při návštěvě Itálie?

29.6.2022
Různé

 

Léto je skoro za dveřmi a vy se už nemůžete dočkat své dovolené v Itálii. Je to tak? Pokud ano, určitě vám přijde vhod pár tipů, na co se při návštěvě Itálie připravit.

V první řadě se připravte na velký příval gest a emocí. Italové jsou velice kontaktní a energičtí. Když je pět sekund ticho, už se cítí nesví a musí ho nějak vyplnit. Co by u nás působilo jako přehnané emoce, v Itálii to naopak bude málo. Nebojte se a klidně se odvažte.

Zároveň počítejte i s čekáním. Všech, všude a vždy. Pokud jste dochvilní a všude musíte být přesně na čas, nebo dřív, obávám se, že v Itálii budete trpět. V Miláně je obvyklé zpoždění 20 minut, v Římě 30 minut a na jihu dokonce 45 minut. Raději si s sebou vezměte knížku, ať vám to čekání rychleji uteče. S tím souvisí i to, že v Itálii se začíná žít večer.

Italové jsou velice otevření – nedělá jim problém hovořit o své rodině, o osobním životě, sdílet fotografie. A to samé očekávají i od vás. Rádi navazují nové vztahy a brzy se k vám začnou chovat familiérně.

V Itálii je důležitý respekt k rodině a ke starším lidem. To společně s respektem k sakrálním stavbám opravdu dodržujte. Tuto neuctivost Italové špatně akceptují.

Dále se vyvarujte jakýmkoliv poznámkám o fašismu a Mussolinim. K zakázaným tématům patří i korupce a mafie.

Italové jsou milovníci jídla a poobědové siesty. Dejte si proto něco z vyhlášené italské kuchyně, nebudete litovat.

Po skvělém jídle se přesuňte k nějaké památce, ochutnejte italskou kávu a dopřejte si zaslouženého odpočinku.

Rádi byste se před Vaší dovolenou naučili nějaké fráze v italštině? Podívejte se na nabídku našich kurzů.

 

 

Obecná italština

když hledáte od všeho trochu
3 termíny
od 4 990,-

Autor
článku

Klára Coufalová

Mohlo by se hodit...