Mezinárodní zkoušky Goethe-Institut

14.6.2021
Jazykové vzdělávání

Stejně jako u Cambridgeských anglických zkoušek si můžete udělat mezinárodní zkoušky z němčiny. Certifikát z mezinárodní jazykové zkoušky se vám může hodit například do školy nebo zaměstnání a určitě je skvělé takový certifikát vlastnit. 

Tyto zkoušky zprostředkovává Goethe-Institut a po úspěšném složení zkoušky tak obdržíte "Goethe-Zertifikat" vaší jazykové úrovně. Jazykové úrovně se dle společného referenčního rámce (SERR) rozdělují stejně jako u angličtiny na A1, A2, B1, B2, C1 a C2. 

Zkouška obsahuje čtění, psaní, poslech a mluvení a její náročnost se kromě jazykové úrovně dělí také na "pro dospělé" a "pro mláděž". Přihlásit se tak může každý! :) 

Kromě těchto "klasických" zkoušek nyní Goethe-Institut také nabízí zkoušky Goethe-Test PRO a TestDaF.

Goethe-Test PRO je vhodný pro ověření jazykové úrovně v rámci podnikání. Jedná se o počítačový test, který stanoví kompetence zaměstnanců v oblasti porozumění slyšenému i čtenému textu.

TestDaF je jazyková zkouška na pokročilé úrovni. Je vhodná především pro ty, kteří mají ambice studovat nebo pracovat v Německu a zahrnuje tak stupně B2 až C1. Tato zkouška je také mezinárodně uznávaný doklad o znalostech německého jazyka pro věděcké projekty a akademické profese, přestože odborné vědomosti pro tuto zkoušku nejsou nutné. 

V České republice se nachází tzv. zkoušková centra, která jsou oprávněna k provádění těchto zkoušek a také pořádají přípravné kurzy pro zájemce. Tato jazyková centra se nacházejí hned na několika místech v České republice - v Praze, Brně, Zlíně, Přerově, Litoměřicích, Olomouci, Ostravě, Pardubicích, Hodoníně, Kostelci nad Orlicí a v Českých Budějovicích. 

Cena zkoušky se různí od jazykové úrovně a pohybuje se mezi 1 200 - 4 500 Kč. Podrobnější informace najdete přímo na webu Goethe-Institutu. 

Určitě stojí za to si takovou zkoušku udělat a získat tak mezinárodně uznávaný certifikát. Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit a poté oceníte, že jej máte. Pokud si nejste svými znalostmi jistí, určitě se na nás obraťte a velice rádi vám pomůžeme se na zkoušku připravit! :)

Also schönen Tag und wir freuen uns auf euch! 

 

Obecná němčina

když hledáte od všeho trochu
3 termíny
od 4 990,-

Autor
článku

Michaela Týblová

Mohlo by se hodit...