Už máte plány na léto?

25.3.2015
Jazykové vzdělávání

Doba, kdy jsme si o jazykovém kurzu v zahraničí mohli nechat jen zdát, je již dávno pryč. Podobně, jako jsme v posledních letech začali objevovat nové a nové destinace našich letních dovolených, staly se i jazykové pobyty něčím, co si můžeme dovolit.

Dovolená na klíč

Nejsnazší cestou jak si splnit svůj sen o zahraničním studiu, je využít služeb některé z agentur, které se na jazykové pobyty specializují. Z jejich katalogu si přitom vybíráte obdobně, jako u cestovní kanceláře. Přejete si studovat angličtinu v Londýně anebo dáte přednost prázdninové destinaci, jakou je třeba Malta? Chcete se španělsky učit v rozpálené Barceloně anebo Vás svými plážemi láká přímořská Malaga? Dobrá agentura Vám ve všech lokalitách nabídne hned několik jazykových škol a seznámí Vás s jejich studijními programy. Vybírat přitom můžete z nepřeberného množství kurzů. Někdo se chce zdokonalit v obecném jazyce a zvolí běžnou výuku ve skupině, jiný požaduje manažerský kurz zaměřený třeba na obchodní komunikaci či odbornou právní terminologii. A protože vybíráte jazykový pobyt, zvolíte si i typ ubytování, který Vám bude vyhovovat. Nejoblíbenější je ubytování přímo v hostitelské rodině. Samozřejmostí je ale i široká nabídka hotelů v blízkosti školy.  Po výběru kurzu a ubytování pro Vás agentura zajistí autobusovou jízdenku nebo letenku a vaše dovolená snů může začít.

Poznání jiné kultury je k nezaplacení

Účastí na jazykovém kurzu v zahraničí bez pochyby získáte cennou zkušenost. Nadšeni budete především ze setkání s lidmi nejrůznějších národností, kteří se, stejně jako vy, rozkoukávají ve zcela neznámém prostředí. Ve škole si tak snadno můžete najít přátele mezi lidmi z evropských zemí, ale kupříkladu i mezi Japonci, Číňany, Korejci nebo studenty z Jižní Ameriky. Poznání života v zemi, kam jste přijeli studovat, pro vás bude velkým obohacením.

Jak jazykový pobyt probíhá?

Hned po příjezdu Vás na letišti nebo autobusovém nádraží přivítá zástupce školy a odveze Vás do místa ubytování – hostitelské rodiny nebo hotelu. Předá Vám také informace o průběhu Vašeho prvního školního dne. Samozřejmostí je i balíček turistických informací o městě, ve kterém budete studovat. Na první den ve škole je pro Vás připraveno vstupní testování. Žádný stres. Jde jen o to, abyste byli přiřazeni do správné výukové skupiny. Vyzvednete si také jazykové učebnice a výuka může začít.Život ovšem není pouze učení. A tak proč se po škole nepodívat na blízké památky, nebo si třeba zahrát s ostatními volejbal?     O doprovodný program, včetně fakultativních výletů bude dokonale postaráno. A až se čas nachýlí a Váš kurz bude u konce, postará se škola o Vaši dopravu zpět. Anebo, kdo ví, si na to s nově nabitými znalostmi troufnete sami.

IJV se o Vás dokonale postará

Pokud Vás láká studium v zahraničí, využijte naši nabídku studia u renomovaných partnerských škol. Zadejte si již teď online poptávku. Zajistíme vše, na co si vzpomenete.

Autor
článku

Martin Podhorský

Mohlo by se hodit...