Proč cvičit anglickou výslovnost?

23.2.2022
Jazykové vzdělávání

Důvody pro procvičování výslovnosti jsou zřejmé - zlepšení naší výslovnosti pomáhá při čtení, psaní a komunikaci. Lepší výslovnosti eliminuje zmatky během konverzace. 

A co je nejdůležitější, je to známka pokroku a díky tomu se při komunikaci v angličtině budeme cítit pohodlněji a jistěji. 

Přinášíme pár tipů a strategií jak anglickou výslovnost zvládnout. 

  • Vědět, jak chcete znít

Angličtina používá mnoho různých zvuků. Výslovnost angličtiny se může v jednotlivých oblastech dramaticky lišit. Jiná je výslovnost v Anglii, jiná v USA. Ujasněte si, jakou “angličtinou” budete mluvit. Poslouchejte rádio, sledujte videa namluvená rodilými mluvčími z konkrétní jazykové oblasti. 

  • Zaměřte se na slova, která vám dělají potíže. 

Napište si je do slovníku a často si je nahlas opakujte. Opravdu důležité je mluvit nahlas. 

  • Čtěte nahlas a nahrávejte se

Nejlepším způsobem, jak dosáhnout pokroku v jakékoli výzvě, je sledovat svá zlepšení. Pro procvičování anglické výslovnosti je nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, zaznamenat si, jak čtete a mluvíte. Nahrávejte se. 

Jakmile se přenesete přes zvuk svého vlastního hlasu (všichni nenávidíme způsob, jakým zníme při nahrávání), zjistíte, že děláte větší pokroky, než si možná myslíte. 

  • Využijte Internet

Přihlaste se k odběru anglických webových stránek, podcastů a kanálů YouTube.

Pokud jde o výuku jazyků, internet je váš nejlepší přítel. Obsahuje extrémně širokou škálu zdrojů, které vám pomohou zvládnout anglický jazyk, i když se teprve začínáte učit angličtinu pro začátečníky.

Přejeme, ať se Vám při cvičení anglické výslovnosti daří.

Konverzace v angličtině

když se vám nedostává slov
1 termín
od 4 990,-

Autor
článku

Martin Podhorský

Mohlo by se hodit...