Kategorie a hledání
25.4.2024

IJV

Jak může ovládání druhého či třetího jazyka ovlivnit kariérní příležitosti a osobní život

V dnešním globalizovaném světě je znalost cizích jazyků klíčovým faktorem úspěchu, ať už v kariérní oblasti nebo osobním životě. Ovládání druhého nebo třetího jazyka otevírá dveře k novým příležitostem, umožňuje snadnější komunikaci s lidmi z různých kultur a poskytuje hlubší porozumění globálnímu prostředí. Pojďme se podívat na několik způsobů, jak může znalost cizích jazyků ovlivnit vaši kariéru a osobní život.

13.6.2023

IJV

Jak maximalizovat čas věnovaný studiu a udržet slovní zásobu

V dnešním rychle se rozvíjejícím světě je schopnost rychle a efektivně se učit klíčová. Ať už se učíte nový jazyk, připravujete se na zkoušky, nebo si jen rozšiřujete své znalosti, existuje několik osvědčených způsobů, jak maximalizovat čas věnovaný studiu a zlepšit retenci slovní zásoby. V tomto článku se podíváme na různé techniky a tipy, které vám pomohou dosáhnout vašich studijních cílů.

9.5.2023

Karolína Dolejšková

Co jste o řečtině nevěděli!

Dneska se společně podíváme na 5 zajímavostí o řečtině, které vás zaručeně překvapí. Třeba ve vás probudí zájem natolik, že se rozhodnete přihlásit do našich ONLINE kurzů řečtiny.

31.3.2023

IJV

Jak se vyvarovat běžných úskalí a zefektivnit své jazykové studium

Studium nového jazyka může být obohacující a zábavné, ale také plné výzev a potenciálních úskalí. Někteří studenti se setkávají s frustrací, ztrátou motivace nebo nedostatkem pokroku. Jaké jsou tedy běžné chyby, kterým je třeba se vyhnout, a jak můžeme zefektivnit proces učení? Pojďme se podívat na několik tipů a strategií, které vám pomohou překonat překážky a dosáhnout svých jazykových cílů.

1.2.2023

IJV

Proč je důležité porozumět kultuře spojené s daným jazykem a jak to může ovlivnit vaši výuku

Výuka jazyka není jen o gramatice a slovní zásobě. Abychom skutečně porozuměli jazyku a používali jej s lehkostí, musíme se ponořit do kultury, která je s ním spojena. Porozumění kulturním aspektům daného jazyka může zásadně ovlivnit naši schopnost komunikovat a také nám může poskytnout hlubší pochopení světa kolem nás. V tomto článku se podíváme na důležitost pochopení kultury při výuce jazyka a na to, jak může toto porozumění zlepšit váš učební proces.

1.11.2022

IJV

Test angličtiny zdarma

Studujete angličtinu již delší dobu a přemýšlíte jaký pokrok jste udělali? Anebo se k výuce po delší době vracíte a chcete vědět, jaká gramatika a slovní zásoba potřebuje trochu oprášit? V každé fázi výuky angličtiny se Vám hodí test, který vaši jazykovou úroveň ověří.

9.9.2022

Martin Podhorský

Jak intenzivně studovat cizí jazyk?

Přemýšlíte jak nastavit intenzitu Vašeho studia? Krátká odpověď na tuto otázku je zřejmá. Čím intenzivnější je naše studium, tím lépe. Ale ruku na srdce, je reálné v našem hektickém programu najít každý den několik hodin, kdy se budu jazyku věnovat, učit se nová slovíčka a procvičovat gramatiku?

9.8.2022

Karolína Dolejšková

Tlumočník vs. překladatel

Pokud tě zajímá studium jazyků, možná je dobré se zkusit zaměřit na jeden konkrétní jazyk a studovat ho do hloubky. Poté se ti totiž otevřou brány do tlumočení a překladatelství.

20.6.2022

Karolína Dolejšková

Pozdravit v korejštině není jednoduché. Proč?

Každá konverzace, v jakémkoli jazyce, začíná pozdravem. A jako jedno z prvních slovíček, při učení se nového jazyka, bude tak právě slovíčko "ahoj", nebo "dobrý den". Jenže to by exotický jazyk nebyl exotickým jazykem, aby i pozdrav nebyl lehce okořeněn.

28.4.2022

Karolína Dolejšková

Korejská abeceda aneb žádný rozsypaný čaj

Když se řekne "korejská abeceda", spousta lidí vtipně odvětí: "Jo, ta vypadá jako rozsypaný čaj.", "To jsou takový ty malý domečky, čárky a klikiháky, že?" Akorát že vůbec. Korejská abeceda je hodně podobná latince svou jednoduchostí a strukturou. A já vám dnes ukážu, že se jí zvládnete naučit během jednoho odpoledne.