Kategorie a hledání
23.11.2022

Jaroslava Klopf

Výběr jazykového kurzu krok za krokem

Také máte pocit, že jste v dnešní době masírováni lákavými a zvučnými hesly a častokrát i zázračnými sliby? Nejlepší, nejvýhodnější, nejlevnější... Na reklamní akce popravdě moc nedám, a tak když jsem si chtěla minulý rok pořídit nový telefon, nebylo nic jednoduššího než stanovit si vlastní kritéria výběru: zjišťuji více o parametrech telefonu, jeho výkonu, paměti, výdrži baterie, ceně a vychází mi jasný favorit. Jak ale postupovat při výběru vhodného jazykového kurzu? Položte si pár jednoduchých otázek.

16.11.2022

Kateřina Lednická

Děti jako tlumočníci rodičům?

Rodiče často kladou důraz na jazykové vzdělávávání svých dětí, a to je naprosto v pořádku, vždyť mají celý život před sebou. Však přitom mnozí rodiče zapomínají na sebe a mnohdy se spokojí se svými stávajícími jazykovými dovednostmi a neuvažují nad jejich prohlubováním, což je chyba! Proč? Pojďme si to povědět na jednom příkladu z lyžování ve Švýcarsku.

4.12.2018

Lucie Potužáková

Angličtina kdykoliv a kdekoliv

Pokud se rozhodnete vrhnout do studia angličtiny naplno, učíte se ve skupině, nebo navštěvujete individuální hodiny, určitě mi dáte za pravdu, že setkání jednou týdně k velkému pokroku bohužel často nevede. Na víc hodin v týdnu a domácí přípravu nemáte čas? Nezoufejte! Dnešní svět vám nabízí mnoho výhod, které jste si dříve ani neuměli představit. Nezáleží na tom, jestli patříte k milovníkům “klasické” výuky a rádi si v hodinách nebo doma otevřete učebnici, nebo se raději učíte ze zajímavých článků, které vám lektor přichystá, zajisté oceníte možnost být s angličtinou v kontaktu i mimo hodiny a to kdykoliv a kdekoliv. V dnešní době jsme spojeni se světem neustále díky mobilnímu telefonu, tak proč ho nevyužít i k vlastnímu rozvoji? Pro chytré telefony dnes existuje celá řada aplikací k výuce angličtiny (i dalších cizích jazyků), a tak se pojďme podívat na jejich výhody.

4.9.2017

Veronika Brossi

Všechno, co jste chtěli vědět o skupinových kurzech, ale báli jste se zeptat

Už jste někdy přemýšleli, že se přihlásíte do skupinového kurzu, ale nevěděli jste, co přesně obnáší, co Vás čeká a jaké jsou jeho výhody? Rády bychom Vám tímto článkem skupinové kurzy přiblížily, a zodpověděly tak Vaše možné otázky.

2.2.2017

IJV

8 důvodů proč studovat jazyky i v pokročilém věku

Důvodů proč studovat cizí jazyky je mnoho, a jejich počet se s přibývajícími roky nesnižuje. Znalost jazyků je důležitá a užitečná nehledě na datu uvedeném v rodném listě. Pojďme se tedy na pár takových důvodů společně podívat.

12.4.2016

Iveta Pospíšilová

Léto v IJV aneb léto plné ochutnávek

Letní měsíce tradičně vybízejí k novým možnostem a zkušenostem s něčím netradičním, a proto i my v IJV jsme si pro vás připravili mnoho nového a zajímavého! Co takhle dát se do objevování nových jazyků a proniknout tím do nitra jiných kultur?

27.8.2015

Katarína Zambojová

Nový školní rok je tu aneb přípravy v IJV vrcholí

Léto již pomalu končí a co nevidět je tu podzim. My v IJV jsme si prázdniny a horké dny krásně užili a už se těšíme na další školní rok – plné třídy nadšených studentů bažících po nových znalostech, veselé i nesmělé „Hello, Ciao, Salut, Hola, Servus“ ozývající se ze všech koutů našich učeben. Přes velmi horké léto jsme nezaháleli a připravili jsme pro vás spoustu zajímavých kurzů. Co nás tedy čeká a nemine? Pojďme se na to spolu podívat!

15.5.2015

Iveta Pospíšilová

Už máte plány na léto?

Pokud patříte mezi ty, kteří své plány na léto nechávají spíše náhodě, pak mám pro vás pár tipů, jak naložit s volným časem o prázdninách! V IJV jsme pro vás opět přichystali ochutnávku nových exotických jazyků! Přes léto se s námi můžete naplno ponořit do studia arabštiny, norštiny, nebo řečtiny! A proč právě tyto jazyky?

3.10.2014

Lucie Potužáková

Nastala móda zkracování!

Chystáte se v následujícím roce na zkoušku FCE (Cambridge English First) nebo CAE (Cambridge English Advanced)? Mám pro vás skvělou zprávu! Nastala móda zkracování! Od roku 2015 mění obě zkoušky svou podobu. Budou méně časově náročné.

9.9.2014

Iveta Pospíšilová

Do kterého skupinového kurzu se přihlásit?

Kurzů je opravdu mnoho a někdy je složité vybrat pro sebe ten správný kurz. Do kterého kurzu se tedy zapsat?